Reparation af slaghuller

Derfor skal du bruge os, når du skal have ordnet et slaghul

  • Vi rykker hurtigt ud og er fleksible når der er brug for det
  • Vi besigtiger og rådgiver inden arbejdet – ganske gratis
  • Vi hjælper både private og virksomheder
  • Vores setup gør det muligt for os, at være lidt billigere end de andre aktører på markedet
  • Kontakt Mikkel Voss tlf. 4113 3150 for booking eller rådgivning 

 

Hvorfor dannes et slaghul? 

Et slaghul dannes, når fugt trænger ned gennem sprækker i vejbelægningen og frosten sætter ind. Vandet vil fryse og udvide sig, hvilket svækker asfaltens styrke. Dette får slidlaget til at løsne fra det underliggende asfaltlag, og en cyklus af optøning og genfrysning vil hurtigt forringe sammenhængskraften mellem lagene. Når et køretøj kører over det sårbare område, forværres skaden yderligere, når dækkene fjerner asfaltens resterende styrke og derved skaber et slaghul.

 

Vil du ringes op?

Hvordan reparerer man et slaghul?

 Reparation af et slaghul kan variere lidt afhængigt af hullets størrelse og den specifikke belægningstype, men oftest følger vi denne fremgangsmetode:

Først renses og tørres hullet med højtryk for at sikre optimal vedhæftning til underlaget. Derefter fyldes emulsion og sten i hullet, som efterfølgende stampes for at opnå samme niveau som den omkringliggende asfalt. Vi anvender altid opvarmet emulsion, som er vandopløselig bitumen kombineret med granitsten. Erfaring har vidst os, at det fungerer langt bedre end både varm og kold asfalt.

Dette skyldes primært den bedre vedhæftning. I modsætning til blot at fylde asfalt i et hul, hvor man ikke forstærker det omkringliggende asfaltområde, bidrager brugen af emulsion til at trænge ind i og forsegle de eksisterende asfaltlag, hvilket styrker området omkring hullet.

Det er ikke ualmindeligt, at vi oplever, at vejen omkring reparationen fortsætter med at nedbrydes, mens vores reparation forbliver intakt.

Hvordan undgår man slaghuller?

Man kan desværre ikke gøre noget for at være 100% sikker på at undgå slaghuller. Men der er flere ting du kan gøre for at vedlige holde din vej og dermed forebygge risikoen for slaghuller.
Forebyggende vedligeholdelse af veje er essentiel for at minimere forekomsten og effekten af slaghuller og dermed reducere de økonomiske og sikkerhedsmæssige risici, fx ved revneforsegling. Ved regelmæssigt at inspicere vejoverflader og udbedre små skader, før de udvikler sig til større problemer, kan veje holdes i bedre stand og levetiden forlænges. Korrekt dræning er også afgørende for at minimere vandophobning på vejene, som er en primær årsag til dannelsen af slaghuller. Endelig kan brugen af mere holdbare materialer og teknikker i vejkonstruktionen forebygge, at slaghuller opstår i første omgang.

Cases

Eksempler på løsninger vi har lavet for andre kunder

Hvornår på året kan man lappe et slaghul?

Vi lapper slaghuller hele året rundt. Det vigtigste er at man lapper hullet hurtigst muligt efter at man har opdaget det, da det ellers kan gå ind og svække den omkring liggende asfalt. Så jo tidligere du får lappet et slaghul, jo bedre er det.
Skal du have lappet et gammelt slaghul, er det dog nemmest at lappe dem når der ikke længere er frost. Vi anvender som sagt bitumen når vi lapper slaghuller og det er mest ideelt at arbejde med i de varmere måneder, typisk fra tidligt forår til efterår.

     

    Hvor lang tid tager det at lappe et slaghul?

    Vi burger som regel mellem 30 minutter og en time på at lappe et slaghul. Det er inklusive forberedelse af hullet, påføring af bitumen og komprimering for at sikre en holdbar reparation. For større eller mere komplekse slaghuller kan det være at vi skal bruge lidt længere tid på arbejdet. Det vender vi selvfølgelig med dig inden vi går i gang. 

     

     

    Produkter

    Kontakt

    typegodkendt